Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Reportaz o "R&J" na jedynce
Forum dyskusyjne MUSICAL.PL > O MUSICALACH... > Aktualności > Archiwum
Nevermore
Jak wrazenia po obejrzeniu programu "Romeo i Julia, czyli motyle w brzuchu"? biggrin.gif Wedlug mnie reportaz byl swietny, choc troche za duzo pokazywali tego, jak dziewczyny czytaly... (Przy okazji zauwazylam, ze wiekszosc z nich, lacznie z oslawiona Zosia N., maja mniejsze lub wieksze problemy z dykcja! Co ciekawe, kiedy Zosia spiewa, to tego nie slychac... A moze po prostu tak nad nia popracowali, ze teraz juz wymawia dobrze?) smile.gif

Hm, mam wrazenie, ze tam w Ojcowku panowala "sielska, anielska" atmosfera... smile.gif Oczywiscie wtedy, gdy nie bylo Jozka, bo on ich tam niezle meczyl. wink.gif

I jeszcze jedno spostrzezenie - nasz pieknie spiewajacy Romeo vel Krzysio mowi "tera" zamiast "teraz".... rolleyes.gif Kurcze no, a juz myslalam, ze taki z niego "ideal". kwasny.gif wink.gif wink.gif
marcopolo
Ideałow nie ma, a co do dykcji to fakt - ale to pewnie były 1 kroki więc każdy ma prawo się pomylić , czywiście ten reportaż i ten drugi z płyty będzie dostępny na serwerku już w krótce:D
Dużo czasu w wywiadzie poświęcili Juliom a jakoś temat Romea został ogólnikowo potraktowany a szkoda
(Zauważyliście plaster Nicoret na plecach jednej z Julii smile.gif?)
Nevermore
CYTAT(marcopolo)
Dużo czasu w wywiadzie poświęcili Juliom a jakoś temat Romea został ogólnikowo potraktowany a szkoda

No wlasnie. A SZKODA! tongue.gif

CYTAT(marcopolo)
(Zauważyliście plaster Nicoret na plecach jednej z Julii smile.gif ?)

Ktorej? Bo ja nie zauwazylam... Widzialam za to, jak obkleili plecy Romea (mozna to bylo zaobserwowac w scenie "nocy poslubnej"). rotfl.gif Tak jakby do przyklejenia kabelka od mikroportu nie wystarczal jeden plaster tasmy... biggrin.gif
marcopolo
scena kiedy się przugotowują do wystąpienia w tvp1 , widać przez moment plecy Juli o krótkich włosach:P czyli Anny Lubienieckiej:D
Po zatym czy ktoś zauważył że poza młodym zespołem nikt z aktorów niewystąpił a ni w tym ani w płytowym wywiadzie?? nawet Capuletich nie było
caheer
CYTAT(Nevermore @ 28-12-2004, 23:18)
Co ciekawe, kiedy Zosia spiewa, to tego nie slychac... A moze po prostu tak nad nia popracowali, ze teraz juz wymawia dobrze?) smile.gif

To chyba częste u wokalistów. Porównaj np. jak mówi Kate Bush a jak śpiewa, spore zaskoczenie wink.gif

Reportaż był rzeczywiście świetny, ciekawy jestem filmowej wersji musicalu. Mam nadzieję że zachęci mnie ona do wyprawy na Torwar, zamiast zniechęcić. Krótki trailer pokazany przed reportażem wyglądał obiecująco smile.gif
marcopolo
a właśnie dla mnie trailer wyglądał słąbo , taki jakiś bezduszny , oschły , odklepany przez lektora , ale co tam i tak warto obojrzeć:D
A ten reportaż co był w jedynce - to wyglądał jak z ukrytej kamery( ten motyw z pszczołą był najlepszy:D)
madame Butterfly
no oszmacccc i zapomniałam obejrzec... fak fak fak
caheer
CYTAT(marcopolo @ 29-12-2004, 00:00)
a właśnie dla mnie trailer wyglądał słąbo , taki jakiś bezduszny , oschły , odklepany przez lektora , ale co tam i tak warto obojrzeć:D
A ten reportaż co był w jedynce - to wyglądał jak z ukrytej kamery( ten motyw z pszczołą był najlepszy:D)

mówie o wizji , nie o tym co mówił lektor. Zresztą co miałby on zrobić, powiedzieć co miał do powiedzenia mocno podekscytowanym głosem, czy co wink.gif
marcopolo
madame nieprzejmuj się , będzie na serwerku to sobie obejrzysz:D
a co do lektora - widziałem wiele trailerów róznych spektakli i były jakoś one subtelniejsze , a nie jak na automacie do kawy - letnia i bez cukry:P
NARKOMANKA
MNIE SIĘ PODOBAŁO...
znowu caps...
Kolejny raz jakoś przekonuję się,że Marta mi nie pasuje,a Zosia wręcz odwrotnie...
Poza tym Józek pokazał again jaki potrafi być...MIŁY...HMMM....
Nie chciałabym być na miejscu kogokolwiek kogo "objeżdża"...Widziałam Go wiele razy wkurzonego i zawsze wiem tylko,że CAŁY ŚWIAT POWINIEN SIĘ USUNĄĆ Z DROGI...... smile.gif)
Nevermore
CYTAT(caheer @ 28-12-2004, 23:53)
Krótki trailer pokazany przed reportażem wyglądał obiecująco smile.gif

Wlasnie, ja wczoraj pierwszy raz widzialam ten trailer i juz mam wrazenie, ze w tv ten musical bedzie wygladal o wiele lepiej niz na Torwarze (co chyba bedzie niezlym chwytem marketingowym, bo ludzie beda myslec, ze skoro TAK to wyglada w tv, to na zywo musi byc w ogole bosko... Pojda na spektakl i moga sie rozczarowac... chytry.gif ).

W tv nie bedzie widac tych wszystkich "brudow" technicznych, beda zblizenia na twarze aktorow (czego z wiadomych wzgledow nie da sie uzyskac na hali - chyba, ze sie ma lornetke... ja nie mialam), w tv nie zauwazy sie, jak chybotliwie hamuje fragment scenografii z balkonem (na co zwrocil uwage JJ w reportazu, ale najwyrazniej tego nie dalo sie poprawic, albo nie zdazyli) etc.
NARKOMANKA
JASNE,MOŻE BYĆ ALBO LEPIEJ NIŻ NA ŻYWO,ALBO GORZEJ...
TELEWIZYJNE METRO NIE ODDAŁO KLIMATU SCENT,TEATRU...
ALE MOŻE R&J BYĆ FAJNIE,ZGRABNIE ZGRANE...ZOBACZYMY...TYLKO NIECH BÓG,LOS,OPATRZNOŚĆ-COKOLWIEK SPRAWI,ŻEBY MARTA BYŁA JAKAŚ DO OBEJRZENIA,POSŁUCHANIA...
SŁUCHAŁAM JEJ I KRYSTIANA W "IMIENNIKU" NA TVP 2 I BARDZO BYŁAM NA NIE...ŚPIEWALI "ŚWIETLISTĄ"...
marcopolo
Zobaczy się czy będzie lepiej czy nie niż na żywo , ale Tv nigdy nieodda tej atmosfery która panuje na sali przy pełnej widowni . Każdy kto chce obejrzeź R&J powinien najpierw zobaczyc to na Torwarze .
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.