no wiec w kinomaniaku mozna bylo ujrzec..nastepujace osoby:):Damian Aleksander...Lukasz Zagrobelny..(spiewali dla Sary..i Totally Eclipse of a heart"..pani ktorej nie kojarze:)...ale to byl narazie tylko casting...
ja natomiast przytocze fragment artykulu z wyborczej...pani D.Wyzynskiej
Premiera planowana jest dopiero na pazdziernk przyszlego roku,ale przygotowania do tej superprodukcji juz trwaja.W Kepczynski,dyrektor Teatru Muzycznego Romy szuka wykonawcow.Pierwszy casting odbyl sie wsrod aktorow Romy i osob zwiazanych z teatrem.W przyszlym tygodniu casting otwarty dla artystow z calej polski.Ostateczna decyzje w kwestii obsady podejmie jednak sam Roman Polanski na specjalnym castingu w marcu 05... (...)
dalej nie chce mi sie pisac...ale jeszce powiem ..Kostiumy zrobi Kolodynska(ta sama co w Kotach robila)(nie jestem tym zachwycona)...scenografia Janusz Sosnowski(bravoo!!!!!!!)...rezyser Cornelis Baltus choreograf Dennis Callahan(tez bravo bo ten kolo robi naprawde swietne uklady.)...a kierownictwo muzyczne Maciej Sloneczko

jeszce wiad finansowe:)...budzet przedstawienia przekroczyc moze nawet 3mln zlotych
no i ogloszenie na casting,,moze ktos chce:)

? to prosze Teatr poszukuje nastepujacych osob: aktorki-wokalistki do roli Magdy(wiek 25-30lat),wysoki alt lub sopran rockowy...
aktora-wokalisty do roli Alfreda(18-24lata)wzrost powyzej178cm..wysoki baryton lub tenor rockowy
aktora-wokalisty do roli Chagala 30-50lat...
tancerzy/tancerki 18-30 lat....
cASTING PONIEDZIALEK I WTOREK TEATR ROMA