NARKOMANKA
13-12-2004, 18:29
KUPIŁAM.
DZIŚ...
I ODPADŁAM W ORBITĘ POZAZIEMSKĄ [O ILE TAKOWA ISNIEJE

].....CÓŻ-JEST JAK SIĘ SPODZIEWAŁAM-ZOSIA I KRZYŚ MNIE OSŁABILI....
ZOSIA W "BOJĘ SIĘ" JEST TAK PRZEJMUJĄCA,ŻE AŻ MI SIĘ OCZY ZASZKLIŁY....
GENIALNE WSTAWKI SOPRANOWE...
WSPANIAŁY KUBA SZYDŁOWSKI.....

!!!
SEN...TO JEDNAK "NA ŻYWO" JEST JESZCZE LEPSZE BO UKŁAD DO TEGO JEST CZADERSKI!!!!!!!!!!!!!!!!ALE I TAK JEST

)
ECH,BARDZOOOOO POLECAM....

!!!!!!!!!!
Demeter
14-12-2004, 23:00
Jak tylko to znajde to kupie

a narazie nie mialam szczescia i nie widzialam tej CD
NARKOMANKA
15-12-2004, 16:45
DOBRZE POSZUKAJ,BO W EMPIKU NIE JEST TO WYEKSONOWANE, TRZEBA POSZPERAĆ...NIESTETY.
marcopolo
15-12-2004, 21:17
Albo ze stronki zamówić , tylko strasznie wolno idzie:(

, ale już doszło!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Uwaga , mam płyte R&J komu komu bo idę do domu:)))))
Chętnie się podzele mp3 lub przegrać i na wysyłkę:)))
Annuysia
23-12-2004, 20:46
CYTAT
SEN...TO JEDNAK "NA ŻYWO" JEST JESZCZE LEPSZE BO UKŁAD DO TEGO JEST CZADERSKI!!!!!!!!!!!!!!!!ALE I TAK JEST )
Tak jest, Narkomanko, to mogła być najlepsza piosenka z musicalu, gdyby ją dopracować...<<ale jej
nie dopracowali...>> - irytujący głosik w mojej głowie
A ja dopiero jutro kupię

Znów 2 godziny w Empiku spędzę
Morrisonka
17-01-2005, 14:57
No coz, na żywo nie słyszalam (trzeba będzie nadrobić to kiedys :P ), widziała w tiwi i jeszcze jako tako, ale płyta mnie znudziła okrutnie nie wiedzieć czemu. Nie przesłuchałam jej do konca, heh
Adalena
17-01-2005, 19:23
mnie się nie bardzo jednak nasza muzyczka podba...
słysalam Romeo et Juliette francuskie i naprawdę to zwala na kolana
te piosenki zaśpiewane w dobrze, troszkę muzyczka pod nędzników, ale żebym od razu chciała to mieć na własność, to nie...
ostatnio mam i tka za dużo płyt i rodzina mnie chce z domu wyrzucić
notopa:)
Dan_Lord
5-02-2005, 11:23
"Sen" jest git ... reszta może być
CYTAT(Dan_Lord @ 5-02-2005, 11:23)
"sen"... cudna partia gitarowa
"aria z krzykiem" jest całkiem fajna i piosenka Laurentego
tekst piosenki "merkucjo i niania" jest zabawny i wykonanie też niczego sobie
NARKOMANKA
5-02-2005, 11:39
CYTAT(Tiamat @ 5-02-2005, 11:31)
CYTAT(Dan_Lord @ 5-02-2005, 11:23)
"sen"... cudna partia gitarowa
"aria z krzykiem" jest całkiem fajna i piosenka Laurentego
tekst piosenki "merkucjo i niania" jest zabawny i wykonanie też niczego sobie
a ja nieznoszę tej piosenki merkucja z nianią...
na żywo nie można tego znieść, na płycie jeszcze gorzej....
na żywo to tak za bardzo mi się nie podobała bo Drozd dziwnie to zmienił ale na płycie mogę jej słuchać długo
NARKOMANKA
5-02-2005, 11:46
JA MAM poważną ALERGIĘ NA DROZDA, WIĘC nie mogę ani na niego patrzeć ani sluchać....tym bardziej,że ani wokalu,ani urody....Odkąd Go oglądam-nigdy mnie w niczym nie porwał...bardzooooo drażniący koleś...
CYTAT(NARKOMANKA @ 5-02-2005, 11:46)
JA MAM poważną ALERGIĘ NA DROZDA, WIĘC nie mogę ani na niego patrzeć ani sluchać....tym bardziej,że ani wokalu,ani urody....Odkąd Go oglądam-nigdy mnie w niczym nie porwał...bardzooooo drażniący koleś...
jak dla mnie jest zabawny a jego głos jest pewnego rodzaju wyzwaniem
na scenie wygląda jakby się przez cały czas wygłupiał i dobrze bawił
co do płyty podoba mi się "twych oczu blask" Krzyś ma fantastyczne możliwości wokalne
NARKOMANKA
5-02-2005, 12:06
jego głos-rafała- jest wyzwaniem

....byłam jak grał Jana w Metrze... i wyszłam...tak był super...

(
CYTAT(NARKOMANKA @ 5-02-2005, 12:06)
jego głos-rafała- jest wyzwaniem

....byłam jak grał Jana w Metrze... i wyszłam...tak był super...

(
ja też byłam jak grał Jana w Metrze i sądzę że do roli Merkucja bardziej się nadaje
NARKOMANKA
5-02-2005, 12:10
Z PEWNOŚCIĄ JAK BŁAZNUJE JEST ciekawszy niż jako Jan który jest dziwakiem,indywidualistą,undergrandowcem....On tego nie łapie=podobnie jak Natasza nie łapie Anki.
no to niech dalej robi z siebie błazna bo świetnie mu to wychodzi "uroczo"
..:Tancerka::..
10-03-2005, 12:45
hehe...plytka jest swietna...tzn.ludzie na niej

wielkie uznanie for everyone
Dan_Lord
10-03-2005, 14:00
hmmm ... czy rzeczywiście świetna ... nie do końca się zgodzę - jest niezła - przyznaję tylko , że "Rosalina" i "Sen" to kwałki , których często słuchałem ... ale sama realizacja

Urbańska nie wyciąga gór , więc ktoś za nią podkłada głosik i komponują wszystko komputerowo ... Aśka w "Pani Capuletti" już zupełnie straciła resztki emocji ... a wogóle ... do zniesienia
..:Tancerka::..
10-03-2005, 18:22
hmmm..no tak Nataszka z paybacku zapodaje,ale za to swietnie tanczy,wiem ze ja stac na wiecej,bo wiem co robi na probach...

ale i tak piknie...co do Asi,w realu lepiej,ale nie jest najgorzej,jedna moim faworytem zostaje "oczekiwanie" i "merkucjo i niania"...choc "sen" mnie powala...wszystko jest na miare uznania:)
pozdrawiam:)
NARKOMANKA
10-03-2005, 20:18
A JA UWAŻAM,ŻE ta piosenka Merkucja i Niani jest najgorszą z możliwych....
mój numer jeden to Ojciec Laurenty, czy musze tłumaczyć dlaczego?
poza tym "Sen" z tego samego powodu, i "Boje się", bo jest cudowne
marcopolo
10-03-2005, 20:39
Nie , nie musisz tłumaczyć, K. Szydłowski , to się tłumaczy samo przez się:D
a moim zdaniem zestawienie GENIALNY KOMPOZYTOR+BEZNADZIEJNI WOKALIŚCI(oprócz ani,która i tak sie na płytce nie udzieliła)=wypada niestety średnio...muzyka Stokłas poprostu zrobila ze mna co 3ba chwyciła za gardło i wycisnęła łzy...rili gód
P.S żaden wokalista mi sei nie podoba..przykre chyba
marcopolo
10-03-2005, 22:23
Przepraszam ale chcesz powiedzieć, że K.Szydłowski ci się nie podoba?

?
CHCE POWIEDZIEĆ TOP CO POWIEDZIAŁEM..ŻADEN WOKALISTA NIE RZUCIŁ MNIE NA KOLANA...DO TEJ MUZYKI POTRZEBNE SĄ EMOCJE KTÓRE BY MOGŁY GÓRĘ LODOWĄ SKRUSZYĆ...A TU HELLOU?

...NI MA NIĆ...
Dan_Lord
10-03-2005, 22:39
cóż ... mnie też nikt nie rzucił na kolana ... ale to już tak jest -> cieszę się więc , jeżeli chociaż śpiewają poprawnie i mają w miarę fajny feeling
mnie całośc też nie rzuciła na kolana...
ale K.Szydłowski przekazał w swojej piosence to, co miał, moim zdaniem...w kazdym razie ja, kiedy słucham tego kawałka, czuję wszystko to, co ojciec laurenty mógł w tamtej chwili przeżywać
Dan_Lord
13-03-2005, 00:10
ah ... już wiem co ucięło ... wczoraj jęczałem , że Drozd śpiewa po prostu TRAGICZNIE i ,że jeżeli takich ludzi przyjmują do Buffo , to ja umywam ręce od współpracy ... qrcze ... tragedia , żenada , degrengolada

to jego nosowe zaciąganie w "Śnie" - > psuje cały kawałek :[
NARKOMANKA
14-03-2005, 20:38
CYTAT(Dan_Lord @ 13-03-2005, 00:10)
ah ... już wiem co ucięło ... wczoraj jęczałem , że Drozd śpiewa po prostu TRAGICZNIE i ,że jeżeli takich ludzi przyjmują do Buffo , to ja umywam ręce od współpracy ... qrcze ... tragedia , żenada , degrengolada

to jego nosowe zaciąganie w "Śnie" - > psuje cały kawałek :[
Dan...za Drozda :
HALLELUJAH!!!
DAN RZĄDZI I WYMIATA...
Dan_Lord
14-03-2005, 21:16
no raczej

z każdym kolejnym przesłuchaniem płytki utwierdzam się w przekonaniu , że Weroński upał padł na słuch Józkowi ... powaga ... teraz już sam nie wiem co myśleć ... i ten projekt płyty solowej Nataszy ... no comment ... ale już koniec , bo się off- topic zrobi
NARKOMANKA
15-03-2005, 18:46
O takkkk,ja poproszę...Płyta Nataszki to jest to co mnie kręci....
ech,perwersja.....

))
Sen jest super ale w ostrzejszej wersji byłby jeszcze lepszy. Poza tym na uwagę zasługują takie utwory jak Bal, Merkucjo i Niania oraz Pani Capulleti(szczególnie refren). Reszta to idealny materiał na kołysankę.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.