madame Butterfly
7-12-2004, 16:58
ha jestem ciekawa jak oceniacie produkcje Buffo..(narazie pominmy metro:)...
NARKOMANKA
7-12-2004, 17:02
o BOŻE...TO BĘDZIE CIĘŻKI TEMAT...AŻ SIĘ BOJĘ...JESTEM WYCHOWANA NA TYM TEATRZE...CHODZĘ TAM OD 10 LAT....WIDZIAŁAM WSZYSTKO,WIDZĘ TERAZ...CHODZĘ TAM,BO NIE MOGĘ PRZESTAĆ...JESTEM Z NIM BARDZOOO ZWIĄZANA EMOCJONALNIE...WCHODZĘ TAM ZA FREE...ALE....NO WŁAŚNIE....ALE.
Nevermore
7-12-2004, 17:05
CYTAT(NARKOMANKA @ 7-12-2004, 17:02)
ALE....NO WŁAŚNIE....ALE.
No wlasnie... "ale" co?
NARKOMANKA
7-12-2004, 17:18
O NICZYM TAK JAK O BUFFO MOGĘ DUŻO POWIEDZIEĆ...
BOJĘ SIĘ TEGO TEMATU,BO KIEDYŚ BYŁO TAM N I E C O INACZEJ NIŻ JEST TERAZ...I TO DLA KOGOŚ KTO BYŁ TAM OD ZAWSZE [MAM SIEBIE NA MYŚLI] -MOŻE BYĆ CIĘŻKIE I MOCNO TAKIE JEST...
WSZYSTKO SIĘ POZMIENIAŁO, NIE JESTEM JUŻ TAM Z NICZEGO DUMNA...NIE UMIEM PEWNIE BYĆ OBIEKTYWNA,A JEDNAK KRYTYKUJĘ...A KRYTYKA,GDY TAM SPĘDZIŁAM...SPORO CZASU TO....
madame Butterfly
7-12-2004, 23:05
lepsza zawsze krytyka niz slepe zapatrzenie:)...opowiedz moja droga co sie pozmienialo w buffo bardzo bym rada byla ..oczywiscie jesli mozesz...a jush chcialam sie do buffa wybrac na panne Tutli Putli..ktos widzial moze?
NARKOMANKA
8-12-2004, 11:10
nie chcę żeby zabrzmiało,że się przechwalam,więc proszę to mieć na uwadze,ok?więc tak: kiedyś był bardzo dobry zespół. byli to ludzie z metra,więc myślę,że z takimi ludźmi jak Groniec,Melzer,Paweł Hartlieb,Wojtek Dmochowski, Ambroziak,Mamczur - Buffo nadal by mogło robić DOBRE SPEKTAKLE...
NIESTETY TAK NIE JEST....
KAŻDY POODCHODZIŁ....MA TO ZWIĄZEK Z "RZĄDAMI" W TEATRZE......ALE O TYM NIE CHCE MI SIĘ NAWET MÓWIĆ...TO MOCNO PRZYKRE....
TERAZ JEST TAM WEGETACJA....BRAK LUDZI Z KTÓRYMI MOŻNA COŚ ROBIĆ CIEKAWEGO,BO CI CO SĄ-SĄ BARDZOOO CIENKIM MATERIAŁEM NA COKOLWIEK...I TERAZ JEST TAM SMUTNOOOO....
PUTTLI...?
NIE WIEM, WARTO ZOBACZYĆ, TO JEST DOŚĆ TRUDNE TEMATYCZNIE DO ZACZAJENIA,ALE...NO WŁAŚNIE...ZNOWU "ALE"...NIE WIEM CZY KTOŚ Z WAS WIDZIAŁ BREL'A W BUFFO....JAKI TO BYŁ HARD CORE...REWELACJA!!!NO I CÓŻ-ZNOWU OBSADA KTÓRĄ WYMIENIŁAM WYŻEJ,A KTÓREJ JUŻ NIE MA................
madame Butterfly
8-12-2004, 14:13
mnie ciekawi Putli pod wzgledem raczej nie wykonania ale fabuly..i witkacego:)
NARKOMANKA
8-12-2004, 14:28
no to idź.
bo jest dość dobre...
ja pewnie nie jestem obiektywna,bo Józka TROCHĘ KOCHAM,ALE MYŚLĘ,ŻE JEST TO CIEKAWE...
NARKOMANKA
11-12-2004, 12:05
bylam kilka sni temu na "wieczorze rosyjskim" w buffo i tam rewelacyjny koleś śpiewał utwory z Notre...

!!!!!
był bardzoooo dobry!!!
CYTAT(NARKOMANKA @ 11-12-2004, 12:05)
bylam kilka sni temu na "wieczorze rosyjskim" w buffo i tam rewelacyjny koleś śpiewał utwory z Notre...

!!!!!
był bardzoooo dobry!!!
O Boże...a dlaczego w wieczorze rosyjskim są utwory z Notre Dame de Paris
NARKOMANKA
11-12-2004, 12:30
no bo to był koleś z Rosji...!
On gra w Notre ROSYJSKIM....
madame Butterfly
11-12-2004, 13:42
CYTAT(NARKOMANKA @ 11-12-2004, 12:30)
no bo to był koleś z Rosji...!
On gra w Notre ROSYJSKIM....
no okej ze gral w rosji..:)ale powiena tam byc piesn rosyjska a nie po rosyjsku:) ja tak przynajmniej mysle:)
NARKOMANKA
11-12-2004, 13:59
NIE ZROZUMIAŁAM CIĘ....
Nevermore
11-12-2004, 14:18
Baterflajowi chodzilo zapewne o to, ze pochodzenie rosyjskie wykonawcy to za malo, jak na "Wieczor rosyjski". Ja sie z tym zreszta zgadzam. Skoro "rosyjski", to powinny byc spiewane utwory rosyjskie, a nie kawalki z francuskiego musicalu, kulturowo odleglego od Rusi
NARKOMANKA
11-12-2004, 14:46
JEZU, NIE PRZSADZAJCIE...
SPEKATKL NOTRE JEST PO ROSYJSKU,KOLEŚ ŚPIEWAŁ INNE RZECZY,WIĘC ZAŚPIEWAŁ I TO.
A JA BYM NIE MIAŁA MOŻLIOWŚCI USŁYSZENIA TEGO, A WARTO...
NIE BĄDŹMY AŻ TAK ZASADNICZYMI....
marcopolo
15-12-2004, 21:22
Niech zrobią po polsku!!
Fanka Janka
18-12-2004, 20:32
Jak tu zapomnieć o Metrze?? Przecież to jest czasem jedyna rzecz, za którą niektórzy kochają "Buffo"!!
NARKOMANKA
19-12-2004, 19:27
NOOO,NIEKTÓRZY...
Karola88
15-04-2005, 20:08
Ja jak narazie żyję METREM, choć lubię również Romea i Julie. Jestem pełna uznania dla panow Januszów.
NARKOMANKA
24-04-2005, 13:08
CYTAT(Dan_Lord w temacie "Romeo i Julia")
widzi mi się, że jednak nie odnoszą oczekiwanych zysków, bo planują wskrzesić Piotrusia Pana ... a to o czymś świadczy ...
wskrzeszenie Piotrusia to trochę ciężko,bo tamte dzieci już nie są dziećmi...........
Dan_Lord
24-04-2005, 13:13
nie nie ... bo to będzie taka erotyczna wersja dla dorosłych :DDDDD ... Bosh ... to jasne ,że wezmą nowych, ja już nawet podejrzewam kto zagra Wendy, a kto Piotrusia

... Bo Zuzka Madejska ... to już ... no ... przyznać trzeba z bólem serca ... kobylasta się zrobiła jak na Wendy
NARKOMANKA
24-04-2005, 13:21
CYTAT(Dan_Lord @ 24-04-2005, 13:13)
nie nie ... bo to będzie taka erotyczna wersja dla dorosłych :DDDDD ... Bosh ... to jasne ,że wezmą nowych, ja już nawet podejrzewam kto zagra Wendy, a kto Piotrusia

... Bo Zuzka Madejska ... to już ... no ... przyznać trzeba z bólem serca ... kobylasta się zrobiła jak na Wendy
a ALA JANOSZ?

TA to dopiero byłaby Wendy........
Krystian jest tak
obleśny,że nie idzie na niego patrzeć...Boshhh................
co za opcja....
Dan_Lord
24-04-2005, 13:25
Janosz na Wendy ... ale oni szukają 'małej' wiekowo a nie karlicy

a co do Krystka ... uważam, że jest świetny na Romea ... ale to już moja konkstrukcja wizyjna R&J
swoją drogą ... molędy NIE chcę widzieć w R&J ... nie wiem ... jakiś taki ... tłusty byłby ten Romeo ... taki spaślak ...
NARKOMANKA
24-04-2005, 13:27
ale Oni nie mieliby jej szukać,bo Ona wtedy grała na zmianę z Zuzią.
Dan_Lord
24-04-2005, 13:28
Narq ... heh ... sorx, to ja nie zjarzyłem ... tradycyjnie

ale jeżeli będą castingi do PP to ja idę ... chcę być piratem ... albo indianinem :DDD
edit :
no bo ja wiedziałem,że Janoszowa grała Wendy na zmianę z Zuzką ... i grala też Dzwoneczek ... ciekawe ile AJ urosła od zakończenia ostatniego sezonu PP
NARKOMANKA
24-04-2005, 13:31
ja z Toba umrę....
Jaka znowu " Narq "

?
an poza tym przez przypadek wchodzę,a tu Twoje Foto.....No Stary...Jaki jesteś Dan to HO HO HOO.
Piratem???co tam była fajna Nataszaaaaaaa!!!!!!!!
Moim zdaniem cały ten musical jest "obleśny" jak to powiedziała narkomanka o Krystianie...
Tutaj żadne zmiany nie pomogą...
A co Piotrusia Pana to jestem ciekawy , czy faktycznie to wznowią...ja jeszcze tego cuda nie widziałem...
NARKOMANKA
24-04-2005, 13:36
ja mam Piotrusia na dvd
a co do R&J to ja to moooocno

więc aż zabolało z tą obleśnością...
Krystian gra w Metrze i jest koszmarem...
Dan_Lord
24-04-2005, 13:41
już nie będę się powtarzał - po prostu R&J jest dla mnie marnym zjawiskiem z genialną muzyką ... tyle ... Narko (Narq ;P) :DDD na DVD moovish ? waaaaaaaaaaaaah *__* a nie masz nagrywarki dvd ? bo ja PP nie widziałem a tylko słuchałem muzyki

~~
hehe ... no gdyby dobrze mnie ucharakteryzowali ;DDDD to mogłbym być piratem ... poza tym na codzień nie mam jednej strony twarzy białej
Heh no to Ci zazdroszczę tego Piotrusia...zawsze chciałem to zobaczyć , wybierałem się i wybierałem, aż w końcu nie zdążyłem...
Ja znam Krystiana i uważam , że śpiewa naprawdę bardzo dobrze...nie wiem jaki z niego aktor , ale spiewać potrafi...
Dan_Lord
24-04-2005, 13:42
NARKOMANKA
24-04-2005, 13:47
oj w tym to się nie zgodzęęęęęęęę.
a co do PP TO NIE SĄDZIŁAM,ŻE jeszcze to dane mi będzie zobaczyć,a tu proszę....Co tam jest Zuzia i Natasza...i Frania jako dorosła Wendyyyyy....
Jeżeli chodzi o Natasze to słyszałem że ona wcale tam nie miała być, ale ją dostawiono i w rezultacie grała w większości spektakli zamiast kogoś innego
NARKOMANKA
24-04-2005, 13:52
OJ NIEPRAWDA-miała być od początku. To był też początek jej ról.....nagle ten Józek Ją tak dostrzegł...
Słyszałem że wcale nie miała być od początku, ale nie będe się spierał, jeżeli mówisz że było jak było,jesteś lepiej poinformowana ode mnie
NARKOMANKA
24-04-2005, 13:58
oj akurat w tym temacie to jestem...
CYTAT(NARKOMANKA @ 24-04-2005, 13:36)
ja mam Piotrusia na dvd
Wiesz ja Cię bardzo lubię

Może się podzielisz?
Ja tam nie ważam żeby Krystian był obleśny i chciałabym go w końcu zobaczć jako Romea!
Jeśli chodzi o Piotrusia Pana chciałabym grać drzewo (na więcej bym się nie rzuciła, bo beztalencie ze mnie

)...
Teraz się kapnąłem że źle to sformułowałem. Słyszałem od kogoś, że Natasza nie miała być w obsadzie premierowej, premierową córką wodza (czy kogo ona tam grała) miał być ktoś inny, ale ostatecznie była nią Natasza. Ale może to plota stworzona przez kogoś kto był zazdrosny...
NARKOMANKA
24-04-2005, 14:17
to było tak dawno,że nie pamiętam już dokładnie-byłam na tym kilka razy i Natasza była naprawdę ok. Kto by pomyślał,że wyda z siebie głos i zabierze się za "śpiew"...
Nevermore
24-04-2005, 15:39
Ja ogladalam "Piotrusia..." i wiecie co? (NARKOMANKO, odwroc sie na moment od monitora

) Najbardziej w calym spektaklu spodobala mi sie
Nataszka! Swietnie tanczyla i wygladala calkiem fajnie. Poza tym oczywiscie Pan Zborowski - cudny Hak, zwlaszcza w "Tej bezczelnej minie" czy jak to sie tam zwalo.

Zreszta swietnie zrobiona piosenka, taka klasycystyczna stylistyka, ze tak powiem.

"PP" to byla moja pierwsza wizyta w ROMIE i w ogole pierwszy musical w wersji scenicznej... i bylam w totalnym szoku, jak zobaczylam ten statek "wplywajacy" na scene (mgla byla swietna, pamietam jak dzieciaki na widowni sie nia podniecaly

), wyspe, tancerzy wchodzacych od widowni itd. Nie mialam wtedy pojecia, ze cos takiego mozna wyczarowac na scenie.
To bylo cos.
Zapomniałaś wspomieć o kukłach latających tuż nad sufitem

Mój to był któryś z kolei musical i chyba kolejna wizyta w Romie

Jednak ten statek na scenie to było coś i Indianie wychodzący ze wszystkich zakamarków widowni i stojący przy balkonach

Miłe wspomienia
phemooo
24-04-2005, 15:59
CYTAT
"PP" to byla moja pierwsza wizyta w ROMIE i w ogole pierwszy musical w wersji scenicznej...
ja także przy okazji "Piotrusia Pana" pierwszy raz byłem w ROMIE, ale nie był to pierwszy musical, jaki widziałem

bardzo miło wspominam ten spektakl i pamiętam, że długo byłem nim zachwycony...

z resztą chyba jak każde dziecko, które go widziało
NARKOMANKA
30-04-2005, 13:41
CYTAT(Nevermore @ 24-04-2005, 15:39)
Ja ogladalam "Piotrusia..." i wiecie co? (NARKOMANKO, odwroc sie na moment od monitora

) Najbardziej w calym spektaklu spodobala mi sie
Nataszka! Swietnie tanczyla i wygladala calkiem fajnie. Poza tym oczywiscie Pan Zborowski - cudny Hak, zwlaszcza w "Tej bezczelnej minie" czy jak to sie tam zwalo.

Zreszta swietnie zrobiona piosenka, taka klasycystyczna stylistyka, ze tak powiem.

"PP" to byla moja pierwsza wizyta w ROMIE i w ogole pierwszy musical w wersji scenicznej... i bylam w totalnym szoku, jak zobaczylam ten statek "wplywajacy" na scene (mgla byla swietna, pamietam jak dzieciaki na widowni sie nia podniecaly

), wyspe, tancerzy wchodzacych od widowni itd. Nie mialam wtedy pojecia, ze cos takiego mozna wyczarowac na scenie.
To bylo cos.
Nevermore-ja się nigdzie nie ODWRÓCE,BO ONA TEŻ MI SIĘ TAM PODOBAŁA
NAJBARDZIEJ...PRZYPOMINAM,że tam nie wydobywa z siebie głosu co by śpiewać,a jako tancerka jest ŚWIETNA

! I nigdy nie mówiłaminaczej-to byly czasy gdy bardzoooo Ją lubiłam...
słuchajcie, mam pytanko..czy na koncerty w Buffo (np. Wieczór włoski) mozna dostać wejściówki? a jeśli nie, to czy trzeba rezerwować bilety, czy tuż przed jeszcze mogą jakieś być?
NARKOMANKA
7-05-2005, 14:07
pewnie to zależy od dnia...na włoski wogóle bilety są nawet po 150 pln
CYTAT(NARKOMANKA @ 7-05-2005, 14:07)
pewnie to zależy od dnia...na włoski wogóle bilety są nawet po 150 pln
wiem, a najtańszę sa po 55

dlatego chciałabym, żeby były wejściówki...
NARKOMANKA
7-05-2005, 16:44
chyba zawsze są...ale tego nie wiem na 100%
i co.. mają komplet?! zwłaszcza przy sprzedaży biletów za 150zł.. pewnie wszyscy są na wejściówkach
NARKOMANKA
15-05-2005, 09:42
NO MAJĄ KOMPLET!!!
WCZORAJ NA METRZE AŻ NAD KOMPLET...
Karola88
19-05-2005, 17:59
To prawda w sobote by nadkomplet <byłam> a wejściówki na wieczory są po 30,-
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.