Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Konkurs Eurowizji
Forum dyskusyjne MUSICAL.PL > ...I NIE TYLKO > Nasze rozmowy
marcopolo
I kto nas reprezentuje?? No po prostu ręce opadają………… Co sądzicie o naszej reprezentacji pytajnik.gif rolleyes.gif
Rumpelteazer
Zostawie to bez komentarza tongue.gif Jako najgorszy zapadl mi w pamiec PIASEK... D>N>O... Wiśniewski: bez komentarza smile.gif
Angra
M jak miiilosc biggrin.gif

tak w ogole to zgadzam sie z facetem, ktory reprezentowal chyba TVP (?) podczas wczorajszej akcji... poziom byl NISKI... tak naprawde nie mamy nic ciekawego do pokazania w tym roku (choc swoja droga w ogole rzadko cos mamy kwasny.gif )
Rumpelteazer
Kto naprzyklad ma szanse? (nie ogladalam...) MAM NADZIEJE ZE NIE MANDARYNA!!!!!!!!!!!!!
marcopolo
Ivan i Delphin wygrali - mamy szanse bo chyba koleś jest z ukrainy?? biggrin.gif
Tylko czemu nigdy nie wygra dobra muzyka , tekst?? Tylko lepsze show??
Czy kiedyś uda nam sie zająć chociaż 2 miejsce (powtórzyć sukces EG?)
Rumpelteazer
oj nie wiem;/ moze byc ciezko...
Angra
przyszlym razem...to dobrze ze decyduje juz komisja a nie ludzie..szkoda tylko ze postanowili teraz o tym w ostatnim momencie...

a tak w ogole to juz pisalem kto wygral... M jak... wink.gif
caheer
Wybór pod publiczke. Ale biorąc pod uwage poziom samej Eurowizji to chyba nie ma większego znaczenia.
Nie można widocznie było wybrać nic lepszego, bo gdybyśmy przypadkiem wygrali, polski naród nie udźwignąłby takiego oszałamiającego sukcesu krzywy.gif
Piosenki zwycięzcy leciałyby przez 2 tygodnie na Vivie, o!
madame Butterfly
jej czarne oczy...smile.gif rewelacja poprostu ciekawe co na to Roman Giertych biggrin.gif rotfl.gif
Morrisonka
Ja chyba nie na bierząco jestem, w ogóle nie wiem co to za Ivan i to drugie, heh tongue.gif
madame Butterfly
CYTAT(Morrisonka @ 30-01-2005, 18:47)
Ja chyba nie na bierząco jestem, w ogóle nie wiem co to za Ivan i to drugie, heh tongue.gif

Ivan i Delfin czy costam....taki ukrainiec co gar w M jak miłośc i Muche aktualnie tam zarywa....co jeszcze w lecie wylansowali przebój "jej czarne oczy" który podobny jest to O zone smile.gif ..troszke ale jednak smile.gif .....

a to drugie..to Romuś smile.gif
Morrisonka
No nie, juz kojarze tongue.gif Dresy u mnie w miescie tego słuchają, heh. Co za obciach będzie sie z tym pokazać.. Najpierw Ich 3, potem Blue cafe a teraz to, heh..
Nevermore
Hehe serio Ivan i Delfin beda nas reprezentowac? Spoko, hit lata! biggrin.gif Ja nie mam nic przeciwko! biggrin.gif
fakt
Co do Wiśniewskiego to jednak zawalczył trochę, przynajmniej zajął 7 miejsce, a kiedy Edyta Górniak zajęła drugie miejsce pkt. przyznawało jury, więc liczył się głos jak ma dany wykonawca, teraz wybierają ludzie, poprzez sms i audiotele (poza Rosją tam nadal wybiera jury) więc nie dziwcie się, że poziom obniżył się, bo tylko łatwa i przyjemna piosenka może zdobyć uznanie w kilku/kilkunastu krajach naraz.
Jedno jednak trzeba przyznać, poziom eurowizji z roku na rok jest coraz niższy, zresztą w ostatnich latach żadna zwycięska piosenka nie stała się hitem, po prostu wygrywała choreografia biggrin.gif
A to że reprezentuje nas Ivan i Delfin to tylko i wyłącznie winna naszej szanownej TVP, która zamiast zorganizować normalne preselekcje, to powróciło do tego aby naszego reprezentanta wybrało jury (nie zawsze kompetentne). Gdy by były preselekcje, poziom zgłoszonych piosenek byłby wyższy, gdyż to tylko i wyłącznie dzięki preselekcjom można nagrać nowy teledysk i pokazać się w tv, taka jest prawda o polskim „show biznesie” to kabaret i tyle biggrin.gif
Ale oczywiście Sierocki i spółka wiedzą lepiej i mamy jak mamy...
Morrisonka
CYTAT(fakt @ 31-01-2005, 11:25)
Co do Wiśniewskiego to jednak zawalczył trochę, przynajmniej zajął 7 miejsce, a kiedy  Edyta Górniak zajęła drugie miejsce pkt. przyznawało jury, więc liczył się głos jak ma dany wykonawca

Gdyby nadal tak było, to Wisniewski byłby ostatni na nie 7 biggrin.gif
karoleena
Ivan i Delfin - Czarna Dziewczyna

tą piosenką sie skompromitujemy na amen sad.gif tak jak z Love Song xD
madame Butterfly
polska muzyka pop-rock jest w wiekszosci kompromitujaca szczególne ta z mainstreamu....
Morrisonka
Uważam, że ten festiwal jest tak mało ambitny, że nie mozna się spodziewać jakieś powalającej konkurencji.. Wszyscy grają w zasadzie podobnie.
karoleena
w sumie tak, chociaż ubiegłoroczny występ James'a Fox'a z Anglii byl świetny biggrin.gif
Dan_Lord
Tak sobie teraz myślę,że świetną mieliśmy reprezentację na dziecięcej Eurozwizji - dziewczyny zaśpiewały naprawdę [beeep] ... i tylko układy nie pozwoliły im wygrać ... ale dorośli wykonawcy mogliby wiele się od nich nauczyć ... a Tatiana Okupnik to już wogóle ... rotfl.gif
Tiamat
Tatiana kto? zresztą nieważne...
cały ten "konkurs" jest kompromitujący jak dla mnie mogłoby tego w ogóle nie być
NARKOMANKA
CYTAT(Tiamat @ 5-02-2005, 11:22)
Tatiana kto? zresztą nieważne...
cały ten "konkurs" jest kompromitujący jak dla mnie mogłoby tego w ogóle nie być

tatiana o. to laska z blue cafe...NAJWIĘKSZY KICZ JAKI OSTATNIO WIDZIAŁAM...NO, MOŻE JEDEN Z WIELU...
Tiamat
chyba już ją trochę kojarzę...
kogoś mi przypominała ale już nie pamiętam kogo...
Eurowizja i "czarne oczy" (czy jakoś tak) są siebie warte
kicz i obrzydlistwo excl.gif
NARKOMANKA
czarne oczy są cool !
nevermore-coś o tym wiesz, nie?? smile.gif
Tiamat
CYTAT(NARKOMANKA @ 5-02-2005, 11:53)
czarne oczy są cool !

mnie to doprowadza do szału jak słyszę tę piosenkę
poprostu żenada rolleyes.gif
NARKOMANKA
a mnie ona śmieszy! wiem,jest kiczem,ale fajnie mi się kojarzy!poza tym jest tak durna,że aż zabawna! smile.gif
Tiamat
może jest aż tak głupia że zabawna ale gdybyś słyszała wykonanie mojej klasy...
oni by tylko to śpiewali, chyba są zachwyceni z naszej reprezentacji na Eurowizje...
NARKOMANKA
tylko,żeby nie wyszło,że jestem fanką Delfina excl.gif!co to TO NIE excl.gif
Tiamat
CYTAT(NARKOMANKA @ 5-02-2005, 12:07)
tylko,żeby nie wyszło,że jestem fanką Delfina excl.gif!co to TO NIE excl.gif

zastanawiałam się dlaczeo Delfin... on się tak nazywa pytajnik.gif
hehe to oni mają fanów... to dopiero muszą być ograniczone umysły excl.gif
NARKOMANKA
IVAN I DELFIN..........
kto to wymyślił...pytajnik.gif?i ciekawe co jarał... smile.gif)
Tiamat
CYTAT(NARKOMANKA @ 5-02-2005, 12:23)
IVAN I DELFIN..........
kto to wymyślił...pytajnik.gif?i ciekawe co jarał... smile.gif)

wymyślili to pewnie ci co się domagają legalizowania marihuany
może w końcu zabroniom polskiej reprezentacji jeżdzić na eurowizję (kropla nadziei)
Nevermore
CYTAT(NARKOMANKA @ 5-02-2005, 11:53)
czarne oczy są cool !
nevermore-coś o tym wiesz, nie?? smile.gif

No ba! excl.gif biggrin.gif Hit lataaaaaaa! (Ech, wspomnienia powracaja smile.gif )...

CYTAT(Tiamat @ 5-02-2005, 12:27)
może w końcu zabroniom polskiej reprezentacji jeżdzić na eurowizję (kropla nadziei)
Juz kiedys zabronili. smile.gif A dokladniej, to jest taki przepis, ze jesli iles razy z rzedu dany kraj zajmuje jakies koncowe miejsca, to pozniej przez rok czy pare lat (nie wiem dokladnie) ten kraj nie moze startowac w Eurowizji...

A delfin kojarzy mi sie z... marcopolo! rotfl.gif
NARKOMANKA
pani Kierownik- hit... smile.gif) pamiętam jak o tym gadałyśmy jakiś czas temu smile.gif
no,wracają,wracają smile.gif)
marcopolo
NO wiesz Never , co jak co ale mnie porównać do tego gościa to jest ........
Biedny delfin , biedny ssak!!!!
beti
Dziś wieczorem na TVP 1 koncert - polskie eliminacje do finału Eurowizji 2008.
Może byśmy poparli Izabelę Kopeć? Ona przynajmniej umie śpiewać, ma śliczny mezzosopran. smile.gif
Chociaż podobno już wszystko przesądzone i wygra Nataszka. sad.gif
beti
Nasz ulubiony wicehrabia de Chagny i Sean - Marcin Mroziński - znalazł się w eliminacjach do Eurowizji 2009. Nareszcie szansa, aby Polskę reprezentował ktoś na poziomie. Piosenka "Never felt like this"
http://pl.youtube.com/watch?v=dv3TctutOJE
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.