Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: KOTY w TVP2
Forum dyskusyjne MUSICAL.PL > O MUSICALACH... > Aktualno¶ci > Archiwum
caheer
Właściwie zupełnie przypadkowo włączyłem telewizor i okazało się, że w dwójce był cały ranek z kotami. Udąło mi się nagrać kawałek. Czy ktoś jeszcze to widział?
marcopolo
będzie powtórka pytajnik.gifpytajnik.gifpytajnik.gif to nagram na komp:)?
caheer
CYTAT(marcopolo @ 14-01-2005, 13:02)
będzie powtórka pytajnik.gifpytajnik.gifpytajnik.gif to nagram na komp:)?

Tak, dwójka na pewno powtórzy codzienny kilkugodzinny nadawany na żywo blok poranny B)
marcopolo
no chyba że tak , gdybym wiedział wcześniej rotfl.gif
Nevermore
Dlaczego nie puscili tego w srode, kiedy nie poszlam do szkoly?! knife.gif Buuuu! placze.gif

A co konkretnie pokazywali? Rozumiem, ze to byl ranek z "Kotami" ROMY, nie z "CATS" w ogole?...
caheer
CYTAT(Nevermore @ 14-01-2005, 14:29)
Dlaczego nie puscili tego w srode, kiedy nie poszlam do szkoly?! knife.gif Buuuu! placze.gif

A co konkretnie pokazywali? Rozumiem, ze to byl ranek z "Kotami" ROMY, nie z "CATS" w ogole?...

Program był najwyraźniej z okazji powrotu Kotów po przerwie, na scene Romy.
Nagrałem końcówke, więc jak zgram to do komputera, to chętnie się podziele. Jest tego jakieś 14 minut.
Nie oglądałem dwójki rano, ale z kontekstu zrozumiałem, że Marcin Prokop był na próbach Kotów w Romie.
Kiedy włączyłem tv, leciało wykonanie "Memory" z playbacku, Daria Druzgała i kilku aktorów z Romy, wszyscy w kocich kostiumach.
Potem był krótki wywiad z Kępczyńskim, który powiedział m. in, że premiera Tańca Wampirów będzie 1 X.
Moni¶
Ehhh a kto ogląda poranne programy na 2?? Zawsze trzeba do szkoły iść ....
I znów przegapiłam fajną rzecz.... sad.gifsad.gifsad.gif

Jeśli to dasz na kompa to daj znać!! Plissssss excl.gif
caheer
CYTAT(Moniś @ 14-01-2005, 21:19)
Ehhh a kto ogląda poranne programy na 2?? Zawsze trzeba do szkoły iść ....
I znów przegapiłam fajną rzecz.... sad.gifsad.gifsad.gif

Jeśli to dasz na kompa to daj znać!! Plissssss excl.gif

Bradzo chętnie, ale to tak za jakieś 2 tygodnie, na razie mam duuużo spraw na głowie wink.gif
madame Butterfly
tez nie widziałam ale rano a mogłam zobaczyc bo byłam w domk (mam zajecia na 13:p) ALE RACZEJ NIE OGLADAŁAM TV echhh... no i kupa
Moni¶
Ok, snajpierw zrób swoje sprawy smile.gif
caheer
CYTAT(Moniś @ 16-01-2005, 00:01)
Ok, snajpierw zrób swoje sprawy smile.gif

te sprawy to sesjal, która nadciąga nieuchronnie wink.gif
Piro
Uwaga
We wtorek na TVP2 ok 16 dokument o kotach w Romie

wtorek, 8.02.2005
16.10 UJARZMIĆ "KOTY"

Film dokumentalny, 46 min, Polska 2004
Reżyseria: Artur Pietras
Scenariusz: Katarzyna Obara

Najsłynniejszy musical świata "Cats" powstał na podstawie
wierszy T.S. Eliota (1925-1965) z tomiku "Old Possum's Book of
Practical Cats" do muzyki Andrew Lloyda Webbera ("Jesus Christ
Superstar", "Evita"). Wystawiony po raz pierwszy w maju 1981 r. w
New London Theatre szybko stał się prawdziwym scenicznym
przebojem, nie schodził z afisza przez 21 lat. Musiacal "Cats" był
oklaskiwany w teatrach muzycznych na całym świecie: w Tokio,
Hongkongu, Sydney, Bejrucie, Oslo. Trudno dziś uwierzyć, że po
popremierowych miażdżących recenzjach początkowo przyszłość
"Catsów" była niepewna.
Polska premiera najsłynniejszego musicalu odbyła się 10
stycznia 2004 roku. Teatr Muzyczny ROMA był jedynym teatrem na
świecie, który uzyskał pozwolenie na własną inscenizację,
choreografię, a także własną scenografię "Catsów", które ponadto
mogły być wystawiane pod polskim tytułem "Koty". Warszawski
spektakl odniósł wielki sukces - bilety sprzedane na kilka miesięcy
naprzód, znakomite recenzje, owacje na stojąco, tysiące sprzedanych
płyt. W Londynie - kolebce europejskiego musicalu - uznano, że
polskie "Koty" to rewelacja. Ale nie ma ponoć wielkich sukcesów bez
porażek.
Na początku był jeden człowiek i jego marzenie. Potem były
kolejne wyzwania, pomysły i walka. Chwile zwątpienia i łzy.
Konflikty i mordercza praca. Właśnie o tym wszystkim w zaciszu sal
i teatralnej garderoby mówią polskie "Koty". Czy mogło im nie
wyjść? Bohaterowie filmu opowiedzą także o tym, czy udało się
ujarzmić "Koty" Wojciechowi Kępczyńskiemu, człowiekowi, który
walczył o ten musical ponad 20 lat. Ich wypowiedzi przeplatają
archiwalne materiały z castingu w teatrze ROMA i mozolnych prób.
O spełnieniu swoich marzeń mówi sam dyrektor ROMY i
reżyser "Kotów". Spacerując po ulicach Londynu wraz z autorką
scenariusza dokumentu, Katarzyna Obarą, wraca wspomnieniami do
czasów, kiedy o wystawieniu musicalu w Polsce nie mógł nawet
myśleć. Odwiedza znajome miejsca, które nierozerwalnie kojarzą się
z "Catsami": New London Theatre oraz dom, w którym mieszkał i
tworzył poeta i wydawca T.S. Eliot. Opowiada o tym, jak w 1981 r.
dostał się bez biletu do New London Theatre, wspomina
przygotowania i samą realizację polskiego spektaklu w teatrze ROMA.
W Londynie doszło również do spotkania z kompozytorem Andrew
Lloydem Webberem, autorem słynnej muzyki do "Catsów".

Reżyserem jest ten koleś od KINOMANIAKA

może być ciekawe
Nevermore
I jak Wam sie podobalo? smile.gif Swietny dokument, chociaz mogli porozmawiac z troche wieksza liczba artystow...

Michal Pirog to musi byc sympatyczny gosc. smile.gif A Joanne Wegrzynowska po raz pierwszy zobaczylam w roli Grizabelli - w teatrze zawsze trafialam na I.Zajac... I musze przyznac, ze strrrrasznie spodobalo mi sie jej (J.Wegrzynowskiej) wykonanie "Pamieci"! Jednak absolwenci Baduszkowej wymiataja! biggrin.gif Piekne, aktorskie wykonanie! Bez porownania do Pani Zajac! A zdjecia z pierwszych castingow do "Kotow"? Hehe, zobaczylam tam pewnego znajomego forumowicza!!! sesese.gif (Nie powiem publicznie ktorego, bo moze sobie nie zyczy)!

Oj, mnostwo mysli mi sie klebi, i cala masa wspomnien, po obejrzeniu tego filmu. smile.gif
marcopolo
nio ja sobie właśnie na kompie oglądam powtórkę , jest super. Szkoda że taki krótki...
Tiamat
bardzo mi się podoba i nagrałam sobie
co do Piroga napisali w gazecie kiedyś że ma lekko wyczuwalny obcy akcent rolleyes.gif
Nevermore
CYTAT(Tiamat @ 8-02-2005, 17:47)
co do Piroga napisali w gazecie kiedyś że ma lekko wyczuwalny obcy akcent
To on ma jakies zagraniczne korzenie? Pierwsze slysze... Ja myslalam, ze on po prostu ma taki specyficzny sposob wymawiania - znam ludzi, ktorzy tak mowia, a sa stuprocentowymi Polakami. smile.gif
Tiamat
CYTAT(Nevermore @ 8-02-2005, 17:58)
To on ma jakies zagraniczne korzenie? Pierwsze slysze... Ja myslalam, ze on po prostu ma taki specyficzny sposob wymawiania - znam ludzi, ktorzy tak mowia, a sa stuprocentowymi Polakami. smile.gif

za bardzo to nie wiem ale czytałam że w wielu krajach ćwiczył taniec i że ma lekko wyczuwalny obcy akcent i tyle
jak dla mnie sposób w jaki mówił to był bardzo wyraźny akcent
Ko¶nik
Reklama na stronie Romy od miesiąca - kartka powieszona nad biurkiem - kalendarz w telefonie z zapisanym przypomnieniem - forum na którym trąbi się o tym od dłuższego czasu i co?? HA HA!! sly.gif

ZAPOMNIAŁEM!! knife.gif

placze.gif

(Dlaczego nie ma tu emotki - podcinającej sobie żyły?)
NARKOMANKA
CYTAT(Nevermore @ 8-02-2005, 17:09)
I jak Wam sie podobalo? smile.gif Swietny dokument, chociaz mogli porozmawiac z troche wieksza liczba artystow...

Michal Pirog to musi byc sympatyczny gosc. smile.gif A Joanne Wegrzynowska po raz pierwszy zobaczylam w roli Grizabelli - w teatrze zawsze trafialam na I.Zajac... I musze przyznac, ze strrrrasznie spodobalo mi sie jej (J.Wegrzynowskiej) wykonanie "Pamieci"! Jednak absolwenci Baduszkowej wymiataja! biggrin.gif Piekne, aktorskie wykonanie! Bez porownania do Pani Zajac! A zdjecia z pierwszych castingow do "Kotow"? Hehe, zobaczylam tam pewnego znajomego forumowicza!!! sesese.gif (Nie powiem publicznie ktorego, bo moze sobie nie zyczy)!

Oj, mnostwo mysli mi sie klebi, i cala masa wspomnien, po obejrzeniu tego filmu. smile.gif

Piróg jest totalnie świrnięty i bardzoooo miły,mocno otwarty....Nawet nie wiem jak to wyszło,że się z Nim poznałam...No,może raczej,że mnie bardzo kojarzy [żeby nie przesadzać z mega znajomością wink.gif ] i jest zupełnie odjechany! Tańczy mocno fajnie!
ech,nagranie czeka w domu, a ja w pracy frust.gif
Nevermore
No o tancu to juz nawet nie ma co mowic - Pirog potrafi ze swoim cialem zrobic naprawde duuuuuuzo!
jawdrop.gif
Oj, ale masz fajnie, ze go poznalas! smile.gif Jesli o mnie chodzi, to najblizszy kontakt, jaki z nim mialam, byl taki, ze minelam sie z nim w przejsciu podziemnym metra... kwasny.gif
Myszołap
Jestem tak szcześliwą osobą, że miałem okazję zobaczyć "ujarzmic koty" i strasznie mi się podobało. Bardzo zafascynowały mnie urywki z Londyńskiego spektaklu, i mam straszny rAISEFIEBER ŻEBY JE ZDOBYĆ. Kocham koty, a gdy pokazali kawałek dachowego songu, to skakałem po kanapie z wrażenia. Dziekujemi ci, Tvp2, że tacy kochani jesteście i daliście ten program biggrin.gif
Piro
A mi sie niekoniecznie podobało

W warsztacie chyba brak pomysłu na pokazanie historii realizacji Kotów w Polsce
/pokazanie kilku setów z prób + przebitki z wersji angielskich nie załatwia wszystkiego/
Pozatym fajne obrazki z teatru + paru znajomych opowiadających to co opowiada kazdy aktor o spektaklu /trema, niesamowite przeżycie, super doświadczenie/

Nie to żebym sie czepiał /bo sam narazie niemam pomysłu/ ale daleko nam do jakości BBC & Co jeśli chodzi o pokazanie wydażeń rozrywkowych i artystycznych
Rumpelteazer
A ja mam nadzieję tylko na jedno... CZY BĘDZIE POWTÓRKA??excl.gif TV mi się zepsuł właśnie wtedy jak się zaczęło!!!!!!!!!!!!! grrrrrrr angry.gif
marcopolo
Będzie powtórka, nie tylko w TV tralala.gif
madame Butterfly
niestety nie oglądałam zapomniałam na smierc....w tym czasie pospiesznie robiłam sie na bóstwo i starałam sie zdazyc na rande vous...... normalnie żal d.. ściska szczerze mówiąc chyba trezba było zostac w domku i obejrzec wiec kwasny.gif

CYTAT(Nevermore @ 8-02-2005, 17:58)

taaa ma zagraniczne korzenie...jego rodzina zmieniła nazwisko w XIX wieku... przedtem brzmiało ravioli biggrin.gif rotfl.gif
marcopolo
Zgodzę się że program był trochę roztrzepany i za dużo było wstawek z filmowej wersji( mogli dać więcej z naszych) Ale całość jako tako wydała się spójna , ale oczywiście daleko nam do BBC
NARKOMANKA
CYTAT(Nevermore @ 8-02-2005, 22:01)
No o tancu to juz nawet nie ma co mowic - Pirog potrafi ze swoim cialem zrobic naprawde duuuuuuzo!
jawdrop.gif
Oj, ale masz fajnie, ze go poznalas! smile.gif Jesli o mnie chodzi, to najblizszy kontakt, jaki z nim mialam, byl taki, ze minelam sie z nim w przejsciu podziemnym metra... kwasny.gif

Piróg tańczy w moim "Chicago" i dlatego tak wyszło,że się -nazwijmy to-poznaliśmy smile.gif Nawet umawiałam się z Nim na wino,ale to chyba nie miejsce,aby o tym...... tralala.gif
aleksa_
ale takiego pecha jak ja to chyba nikt nie miał....ponieważ miałam trening to musiałam to nagrać... i jak przyszłam,zaczęłam oglądać to się kaseta zepsuła i przepadło placze.gif ...a najgorsze że miałam tam nagrany balet..i chyba też nic już z niego nie będzie!! placze.gif
Piro
Troszeczke nie na temat ale widziałem dzis na TVN w programie "mój pierwszy raz" utwór Pamięć z Kotów w wykonaniu B. Kozidrak /z choreografią, kostiumami/

Powiem szczerze jak nielubie tej wokalistki to jej wykonanie mi naprawdę odpowiadało

Polecam wszystkim fanom powtórkę /wydanie z kozidrak, kuśnirewiczem i Kevinem Aystonem - tak sie chyba nazywaja panowie/
caheer
CYTAT(Piro @ 26-02-2005, 20:50)
Troszeczke nie na temat ale widziałem dzis na TVN w programie "mój pierwszy raz" utwór Pamięć z Kotów w wykonaniu B. Kozidrak /z choreografią, kostiumami/

Powiem szczerze jak nielubie tej wokalistki to jej wykonanie mi naprawdę odpowiadało

Kozidrak ma głos całkiem dobry, tylko repertuar troche niestrawny (niektóre utwory sprzed lat są nawet fajne, ale te nowsze... rolleyes.gif )
Betty*
ja też troszeczke nie na temat, ale tak dla tych, którzy chcialiby obejrzeć, a mją kiepska pamięc...w poniedziałek o 21:00 Joker:Musicale, na TV4. Ma byc wywiad ze Stokłosa i Szydłowskim. mam nadzieje, że nie tylko z nimi, ale to też może byc ciekawe wink.gif
krakfan
Tak program o kotach był ciekawy.Szkoda tylko że nie było tych których chciałem najbardziej widzieć.Ogólnie trochę za krótki i za mało wywiadów.Aktorstwo a w szczególności to musicalowe to cięzka praca tyle przygotowań treningów.A Piróg gość jest świetny(tak mi się wydaje widziałem go tylko w tym programie)ta jego improwizacja na castingu była super.(jak można się tak wygiąć do tyłu i jeszcze w takiej pozycji pozostać przez dłuzszy czas to ja nie wiem).Jakoś nie zwróciłem uwagi na jego akcent.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.